Скијатос е прогласен за најдобар остров за 2024 од популарниот магазин „The Times“

Последна промена

13.02.2024 03:09

Скијатос е прогласен за најдобар остров за 2024 од популарниот магазин „The Times“

Објавен како дел од каталогот за патувања на весникот за 2024 година со наслов „15 грчки острови кои треба да се посетат во 2024“.

„Миконос и Санторини можеби се очигледни ѕвезди на шоуто, но расфрланите острови во Грција кријат многу убави места, а нудат и прекрасни плажи, храна и искуства, пишува Тајмс.

За Скијатос пишуваат дека е дом на едни од најсовршените плажи во Грција и додаваат дека Скијатос е место каде зелените борови шуми се спуштаат од ридовите и планините за да се сретнат со Егејското море.

Како најсовршени плажи ги истакнуват: Big Banana, Little Banana, Ampelakia и легендарната Koukounaries.

Тимот на ЕТА веќе со години го ужива островот заедно со своите патници. Подготвуваме нови понуди за лето 2024-та година, за кои цени мораме да потенцираме дека ќе бидат повисоки поради популарноста со која што се стекна Скијатос и големите цени кои ги нудат тамошните домаќини на сместувачки капацитети.

Прочитај Повеќе